’t Stoveke* (Strombeek-Bever)

Klein en gezellig, net zoals de naam laat vermoeden, maar vooral van constant culinair niveau, en daarom is het altijd fijn vertoeven in ’t Stoveke in de Brusselse Rand. Chef Daniel Antuna en gastvrouw Petra proberen hun sterrenniveau te halen met een minimum aan hulp, wat met het beperkte aantal tafels voortreffelijk lukt. Bovendien dient dat “minimum” met een grote korrel zout genomen te worden, als je beseft dat de jonge sous-chef Glenn Verhasselt in 2011 zowaar tot beste jonge kok van Halle-Vilvoorde gelauwerd werd op de lokale zender Ring TV. En in 2012 kwam daar voor het hele team nog de Gouden Vork van Zone 02 bij.

De keuken van ’t Stoveke is klassiek en verfijnd. De porties zijn perfect, de ingrediënten volgen netjes de seizoenen en de smaken zitten uitstekend (de kreeft in champagnesaus is een topper!). Voeg daarbij de attente service (voor chef Antuna is het zelfs niet te min om je te ontvangen aan de deur en de jassen in ontvangst te nemen), en je weet dat je goed zit. Dat laatste doe je zelfs des te meer sinds de verbouwingswerken in 2011 het restaurant omtoverden van een wat familiekamerachtig rijtjeshuisgevoel naar een ruim, trendy designinterieur rond een volledig open keuken achter glas, waarbinnen zelfs een gastentafel voor 8 personen ter beschikking is. Hierdoor zitten we steeds met open mond naar de volkomen rust en kalmte van chef en sous-chef te staren, die in een ware Zen-stijl hun gerechten klaarmaken, zelfs al zit het huis barstensvol (wat overigens vaak het geval is – tijdig reserveren is dus zeker aan de orde!).

Het menu bestaat er steeds uit hapjes, twee voorgerechten, hoofdgerecht en dessert (dit allemaal voor een milde 90 EUR met bijpassende wijnen), en sinds kort is daar zelfs een “Veggi” variant bij gekomen. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur of in de omliggende straten, zelfs in deze stedelijke en dicht bewoonde buurt. En na afloop van de maaltijd ben je in geen tijd op de vlakbij gelegen A-12. Maar wat belangrijker is: in het kleine dozijn keer dat we hier langs kwamen, werden we nog nooit culinair ontgoocheld. En – geloof mij – dat is een prestatie die vele andere toprestaurants niet halen. Bovendien wordt er in ’t Stoveke nu en dan geflirt met een heus tweesterrenniveau, zeker sinds sous-chef Glenn het team kwam versterken. We blijven er dus graag heen gaan… als de reservatie lukt, tenminste.

Advertenties

One thought on “’t Stoveke* (Strombeek-Bever)

  1. Pingback: Aux Petits Oignons* (Jodoigne) | Sterrenjacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s