’t Zilte** (Antwerpen)

We bezochten ’t Zilte van Viki Geunes een eerste maal op zijn oorspronkelijke locatie in Mol, en een tweede maal op de sinds mei 2011 betrokken nieuwe locatie, de negende verdieping van het MAS (het Museum Aan de Stroom) in het Antwerpse Eilandje. En eerlijk gezegd, wat een verbetering! Beeld je in aan een tafel in deze tweesterrenzaak, met een adembenemend zicht op de haven, de dokken en het centrum van Antwerpen… Een betere keuze kon de Chef nooit gemaakt hebben!

IMG002

De keuken van Viki Geunes wordt gekenmerkt door een mengsel van heerlijke ingrediënten met enkele moleculaire toetsen, die echter niet overheersen of de hoofdrol opeisen. Als je het eindelijk aandurft om de visuele compositie in je bord om zeep te helpen met je bestek, dan word je steevast beloond door in de mond ontploffende  smaken. Vaak gaat de Chef daarbij de “surf and turf” toer op, met combinaties van producten van de zee en het land. Er is daarnaast ook een compleet vegetarisch menu, waarvan je zelfs als niet-vegetariër smaakvol kunt genieten.

De dienst in ’t Zilte staat op hetzelfde hoge niveau, ook al durven de wachttijden tussen de gerechten wel eens variëren van bijna te snel (in het begin van de service, laten we stellen rond 20 uur), tot bijna te lang (als het restaurant erg vol begint te lopen – vanaf 21 uur en later). Ook komen de sneden begeleidend brood (die je zonder enige keuze of alternatieven aangeboden worden) nogal taai en hard over. Maar laten deze paar puntjes van detailkritiek je er zeker niet van weerhouden om deze smaaktempel van Viki Geunes, die geen enkel bordje de keuken laat uitgaan zonder er zijn “final touch” aan gegeven te hebben, een welverdiend bezoek te gunnen!

UPDATE

We gingen onlangs nog eens op gastronomisch bezoek bij Viki Geunes, en moeten op basis daarvan onze eerdere beschouwingen lichtjes bijsturen. De wachttijden tussen de gerechten waren meestal erg correct, de bediening vlot, los en gemoedelijk. Er is intussen blijkbaar geëvolueerd naar een aanbod van een aanlokkelijk en gevarieerd assortiment heerlijke broodjes (waar wij helaas teveel van afgebleven waren, in onze “portievrees” van de zevengangenmenu – een vrees die achteraf volkomen onterecht bleek).

De culinaire composities gingen echter iets te fel de vegetarische toer op. Soms moest je het stukje vis of schaaldier echt gaan zoeken tussen de tientallen verschillende groenten op je bord. Bovendien zou het verminderen van het aantal ingrediënten wellicht de smaakbeleving ten goede komen (het “Less is more” adagio van Peter Goossens indachtig). Maar het niveau blijft in ieder geval schipperen tussen de twee en de drie sterren! Het MAS mag blijven duimen…

=============================

Wat anderen vinden van ’t Zilte?

sternefresser.de

ElizabethOnFood

Be-Gusto

avocadovandeduivel

Belgian Taste Buds

CenC Culinair

wbpstars.com

Get into my kitchen!

Simon Says

2 thoughts on “’t Zilte** (Antwerpen)

  1. Pingback: Nuance** (Duffel) | Sterrenjacht

  2. Pingback: Pastorale** (Rumst) | Sterrenjacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s