Zur Post* (Sankt-Vith)

Sankt-Vith ligt in het Duitstalige gedeelte van Wallonië, maar in Zur Post word je ook ontvangen in vlekkeloos Nederlands. Het restaurant-annex-hotel ligt in de hoofdstraat van het landelijke dorpje, geprangd tussen andere winkels en cafés. Er is dus weinig parking voor de deur, maar in de omgeving raak je moeiteloos je wagen kwijt. Voorbij de voordeur kom je in de gezellige bar terecht, waar je desgewenst het aperitief kunt nuttigen.

De hele inrichting is erg sfeervol, met mooie, voldoende ruime kamers, maar vooral een goede prijs/kwaliteit. Bij ons eerste, winters, maar helaas sneeuwvrij bezoek dachten wij gereserveerd te hebben voor het avondeten en de overnachting, maar voor ongeveer hetzelfde bedrag kregen we spontaan een arrangement aangeboden, inclusief het middageten de volgende zondag! En bestond dat laatste nu niet precies uit die gerechten die we de vorige avond wel op de kaart hadden zien staan, maar jammer genoeg toen geen deel uitmaakten van het gastronomische menu. Dus kregen we ongewild bijna de volledige kaart voorgeschoteld!

En de topper zat in die tweede dag: het taartje van zalmsneetjes, met een vulling van kaas, allerlei groenten en kruiden. Een echte smaakbom die de hele terugweg in ons palet bleef hangen! De andere gerechten waren niet van hetzelfde allooi, maar droegen duidelijk dezelfde signatuur: mooie, klassieke ingrediënten (snoekbaars, kreeft, reebok, kalfszwezerik,…), afgewerkt met veel smaak en lokale groenten. Tijdens ons tweede bezoek (op een zonnige herfstdag) lag de lat helaas iets lager, maar een paar terugkerende gerechten maakten veel goed. Chef Eric Pankert laat zich wel niet veel zien, maar stuurt zijn keukenteam in de goede richting. Voor ons een adresje niet om te koesteren, maar toch om te onthouden!

============================

Wat anderen vinden van Zur Post?

Au goût d’Emma

Advertenties

One thought on “Zur Post* (Sankt-Vith)

  1. Pingback: Le Cor de Chasse* (Wéris) | Sterrenjacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s