Centpourcent* (Sint-Katelijne-Waver)

We waren benieuwd naar de Centpourcent, na alle goede kritieken die we over chef Axel Colonna-Cesari hadden gehoord en gelezen, met zijn mooie parcours langs de Bruneau**, de Couvert Couvert*, de Folliez* of de Auberge du Pêcheur*, en hun bekroning in 2011 met een eerste ster, nauwelijke tien maanden na hun opening.

Maar, driewerf helaas… Er is nog werk aan de winkel, vooraleer die ster ECHT verdiend kan genoemd worden. Een greep uit onze ervaringen om dit te onderbouwen? Wel, daar gaan we:

  • De champagne werd te warm geserveerd, op het randje van lauw zelfs.
  • De wachttijd tussen de eerste twee hapjes enerzijds en het derde hapje anderzijds was veel te lang, zodat bij dat 3de hapje al de wijn van het 1ste voorgerecht diende geserveerd te worden!
  • Iets fundamenteler en minder occasioneel van aard was dat er te weinig smaakcontrasten in de gerechten aanwezig waren.
  • Het brood op tafel was flauw lichtgrijs en veel te fijn gesneden. Het leek precies van de bakker om de hoek te komen. Helemaal niet passend op dit niveau!
  • De glazen werden aanvankelijk rijkelijk bijgevuld… en dan plotseling niets meer!
  • De kabeljauw oogde, rook & smaakte niet echt kraakvers.

Kortom: dit restaurant zal serieus beter moeten scoren als we het ooit zijn 2de kans gaan willen geven, of het verdwijnt definitief in onze “reservekelder”…

===================================

Wat anderen vinden van de Centpourcent?

Le Gourmand Belge

De Morgen (Al Dente)

Le blog de Gilles Pudlowski

RestoTest

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s