Couvert Couvert* (Egenhoven)

Ik maak me de bedenking dat het precies langzaam bergaf gegaan is met de Couvert Couvert, als ik de verslagen van ons klein dozijn bezoeken nog eens doorloop. In den beginne waren we soms euforisch na een passage bij de gebroeders Folmer, die – mede dankzij de inbreng van Woestijnvistycoon Wouter Vandenhaute – hun stek ingepland hebben in het onooglijke Egenhoven bij Heverlee (Leuven).

Aanvankelijk was de uitgebreide serie hapjes met heerlijke smaakvondsten & combinaties nog indrukwekkend. Gaandeweg kalfde die af tot de doorsnee. Aanvankelijk waren we weg van de verrassende, zelfs gedurfde keuzes van de ingrediënten. Gaandeweg kalfde dit af tot een déjà vu van eerder ordinaire dertien-in-een-dozijn varianten. De enige constante was alles wat met gebak en desserts te maken had: van de fantastische keuze aan broodjes (zeewier, algen,…) aan tafel, tot de onnavolgbare desserts, verreweg dé specialiteit van het huis.

Daar stond van bij het begin het spartaanse, ja zelfs ronduit goedkoop ogend interieur tegenover, met harde stoelen die de soms lange zit zeker niet draaglijker hielpen maken. Recent werd het interieur enigszins veranderd, maar met alweer even harde stoelen als resultaat. We herinneren ons passages op een warme zomeravond, waar iedereen verplicht werd om buiten op het terras te eten, te midden van zwermen muggen. In de loop van de avond ontdekten we dan dat er toch één tafel binnen in gebruik was… door een VBO VIP met zijn gezelschap. Eén van de hapjes van onze laatste poging beperkte zich tot een minuscuul sneetje meloen. Niets meer, niets minder! En dat op sterrenniveau…

Nee, voor ons is het afgelopen bij de Couvert Couvert. Er is heel wat beters zowel vlak bij (en wérkelijk vlak bij) in de Arenberg*, als in het centrum (l’Essenciel, Trente) of langs de Ring (Het Land Aan De Overkant) van Leuven.

=====================================

Wat anderen vinden van de Couvert Couvert?

Le Gourmand Belge

Be-Gusto

De Morgen (Al Dente)

Epicurien

La cuisine à quatre mains

Flip’s Fucking Foodblog

Les carnets de François Audouze

On food and travel

gastros on tour

2 thoughts on “Couvert Couvert* (Egenhoven)

  1. Pingback: Arenberg* (Egenhoven) | Sterrenjacht

  2. Pingback: Centpourcent* (Sint-Katelijne-Waver) | Sterrenjacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s