Hostellerie Le Prieuré Saint-Géry* (Solre-Saint-Géry)

Het is een deprimerende weg er naar toe: eerst passeer je Charleroi, met zijn nog duidelijk zichtbare restanten van een roemrijk, maar intussen bouwvallig geworden industrieel verleden. Daarna zak je verder af naar de Franse grens, en zie je de bewoning schaarser en schaarser worden, de velden en het landschap monotoon. Om dan aan het einde van de rit, werkelijk op wandelafstand van onze Zuiderburen, compleet en letterlijk “in the middle of nowhere”, in een onooglijk gehuchtje (een dozijn huizen, de onvermijdelijke kerk en een paar buurtwinkels), waar er in de verre omgeving werkelijk niets te zien of te beleven valt, in de Prieuré Saint-Géry aan te komen.

En toch is het de verplaatsing waard! Chef Vincent Gardinal biedt mooie borden, de juiste smaakcontrasten, eerlijke ingrediënten met soms een verrassing (zwart zout uit Hawaï!) en – vooral – een uitstekende prijs/kwaliteit: voor 120 EUR/persoon krijg je het zesgangenmenu Promenade Gourmande, inclusief de kaasplateau (die ons net iets teveel vulde – volgende keer slaan we die zeker over), een overnachting in één van de zes kamers van het hotelgedeelte, en ontbijt. Voeg daarbij een sommelier met een heel goed gevoel voor passende wijnen, een perfecte service en een gezellige, intimistische eetruimte onder het laag plafond van een oude priorij.

Helaas is nog wel wat werk aan dat ontbijt: zo kregen we geen vers fruitsap (wel een lokaal brouwsel in een flesje) of eieren. Maar wat erger – of toch minstens vreemder – was: het ontbijt diende opgenomen te worden in de muisstille en ongezellige gang voor je kamerdeur! Je ging dus je kamer uit en nam plaats naast de deur, in de hoop dat een ober je dan zou opmerken (wat toch wel enige tijd duurde in ons geval) en bedienen… Bovendien zou een bar (of toch tenminste een minibar op de kamer) erg welgekomen zijn.

Maar het voornaamste is wat op tafel komt, en daar valt weinig op aan te merken. Ons advies is dus: zorg dat je net op tijd voor het diner aankomt in de Prieuré, breng er de nacht door na het menu, en vertrek na het ontbijt terug huiswaarts. Het is de uitstap waard, en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten…

======================================

Wat anderen vinden van Le Prieuré Saint-Géry?

Le monde selon Necile

Ardenneweb.eu

Tables et voyages

Advertenties

One thought on “Hostellerie Le Prieuré Saint-Géry* (Solre-Saint-Géry)

  1. Pingback: Le Cor de Chasse* (Wéris) | Sterrenjacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s