Lemonnier* (Lavaux-Sainte-Anne)

Toen wij in februari vorig jaar een weekendje Lemonnier tegemoet keken, was het berekoud: buiten dook het kwik al dagenlang onder de -10°C. En dat zouden we geweten hebben! Hoe ze ook hun best deden, het echtpaar Martin slaagde er maar niet in om hun restaurant-annex-hotel een beetje warme gezelligheid te geven. En dit ondanks de prachtige, sobere, warme inrichting van het gebouw, waarin een negental kamers ondergebracht werden, en dat – op het kasteel waarin dit restaurant vroeger onderdak vond, na – zowat de enige “attractie” van het onooglijke Ardense dorpje Lavaux-Sainte-Anne vormt.

Tijd voor het degustatiemenu! De amuses-gueules en het eerste, koude voorgerecht (carpaccio van Sint-Jacobsschelp bovenop een selderschuimpje geserveerd in een zeeappel) vielen wat tegen wegens te weinig smakencontrast. Maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door wat volgde: de twee warme voorgerechten, het hoofdgerecht en de desserts straalden klasse uit, waren fantastisch geserveerd en ontploften in de mond. Met andere woorden: je smaakt letterlijk op je bord het verschil tussen de warme (betere) en de koude (iets mindere) keuken. Precies alsof twee verschillende chef-koks aan het werk waren! Gelukkig accordeerden de aangepaste wijnen perfect, werden ze ruim bijgeschonken en bevatten ze zelfs twee (gelukkig niet echt van die typisch mierzoete) dessertwijnen, één voor elk dessert! En de service aan tafel van zowel de Dame des Huizes als de sommelier en de andere ober waren onberispelijk.

Samengevat: Lemonnier is voor herhaling vatbaar… als het buiten wat warmer is.

UPDATE

In de Michelin 2015 speelt Lemonnier zijn ster kwijt. Niet iedereen is het hiermee eens, maar de wegen van de Michelin-inspecteurs zijn nu eenmaal ondoorgrondelijk.

==============================

Wat anderen vinden van Lemonnier?

Be-Gusto

Smetty’s Soapbox

Au goût d’Emma

Anthony Florio

Joëlle Rochette

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s