bon-bon** (Woluwe)

Vreemd. We waren al sedert vier jaar niet meer in restaurant bon-bon van chef Christophe Hardiquest geweest. En we weten eigenlijk niet waarom het zolang heeft moeten duren vooraleer we die aangename ervaring verder hebben gezet. Toen was het nog op de oude, auto-onvriendelijke (herinneren we ons toch nog) buurt in Ukkel, maar sinds een paar jaar zijn ze verhuisd naar de locatie van het vroegere Des 3 Couleurs langs de chique Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe. En dat is een hele verbetering!

Een prachtige open keuken vult haast de volledige rechterkant van de eetzaal, en laat toe om ongegeneerd de culinaire bedrijvigheid van de acht medewerkers en de Chef te volgen. En wat die voor mekaar krijgen, is fenomenaal. Niet teveel ingrediënten, niet teveel poespas op het bord, maar prachtige smaken, sobere composities, kortom heerlijke gerechten, die permanent aarzelen tussen een tweesterren- en een driesterrenniveau. Van de amuses tot de mignardises (die je helaas minder en minder vaak tegenkomt in de gastronomische topplaatsen) bleef het vijfgangenmenu waar wij voor gingen, van een hemels gehalte. De asperges, de combinatie van langoustines met gefrituurde kalfszwezerik, de zeebaars met morilles, zowel in levende lijve als in de zwaar ingekookte en schitterend smakende saus, het stukje kalfs,… We kwamen niet meer bij!

Vreemd dat de inspecteurs van Michelin het nog steeds bij één ster houden in deze wonderbaarlijke eettempel. De 19 van Gault-Millau komt dichter in de buurt van hetgeen hier gerealiseerd en op het bord gebracht wordt. Wij zullen in ieder geval niet opnieuw vier jaar wachten vooraleer er langs te gaan. Integendeel, het lijkt onze nieuwe vaste plek te zullen worden.

UPDATE:

Van bovenstaand relaas kunnen we voortaan zeggen: het dateert nog van de één-ster-periode. Voortaan mag bon-bon zich een ** etablissement noemen. Proficiat aan Christophe Hardiquest en zijn team! Méér dan verdiend!

En bovendien snel eens een eerste keer als ** gaan uitproberen. Wat ons volgende originele toets opleverde: elk gerecht uit de Menu Impro (waarbij je “overgeleverd” wordt aan de keuzes van de Chef) worden nét voor ze worden opgediend, aangekondigd met een kartonnetje. Het geheel wordt je op het einde van de maaltijd met een feestelijk strikje rond aangeboden als souvenir!

BonBon1

BonBon2

===============================

Wat anderen vinden van de bon-bon?

ElizabethOnFood

La cuisine à quatre mains

Be-Gusto

De Morgen

I started it before I got 40

5 thoughts on “bon-bon** (Woluwe)

  1. Pingback: Kasteel Diependael* (Elewijt) | Sterrenjacht

  2. graag vernam ik of er ook aangepaste wijnen geschonken werden? Want daarvan kan ik in je artikel niets terugvinden en ook niet op hun website. Alvast bedankt en keep up the good work.

  3. Pingback: Hertog Jan*** (Zedelgem) | Sterrenjacht

  4. Pingback: Bartholomeus** (Heist) | Sterrenjacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s