D’Hoogh* (Mechelen)

Het blijft altijd heerlijk tafelen bij de gebroeders D’Hoogh op de Mechelse Grote Markt: chef Erik achter het fornuis & Walter in de zaal, beiden telkens uitstekend ondersteund door hun echtgenotes. Eerstgenoemde zorgt voor een klassieke keuken zonder experimenten of andere moleculaire hoogstandjes, dat wel. Maar gerechten die barsten van de smaak, en waarvan de samenstellingen er steeds perfect op zitten. Zo probeerden we onlangs het gastronomische menu in het teken van de Oosterscheldekreeft,en het was genieten van bij de opener (medaillons van kreeft met krokante venkel en gekonfijte tomaat in een koude Gazpacho), over de tussengerechten (een filet van zeeduivel en kreeft met zomerprei en lauwe tuinkruidenvinaigrette, gevolgd door kreeft op een risotto van Griekse pasta’s en duxelles van kampernoelies, begeleid door een kreeftenbéarnaise), tot het hoofdgerecht (een hoeveduifje uit Poitou met groentenragout, taartje van polenta met chorizo en coulis van ui uit de Cevennes).

Indien broerlief intussen een oude gekende opmerkt aan een van zijn tafels, dan hebben de andere gasten wat pech, want ze gaan wat langer op hun gerechten mogen wachten. Maar dat beetje extra wachten ben je zo vergeten, eens de bordjes voor je neus staan.

Alhoewel het statige eethuis met zijn hoge plafonds en muurversieringen, dikke tapijten en haast royale trappen al een paar jaar te koop staat, hebben de gebroeders D’Hoogh blijkbaar nog steeds geen geïnteresseerde naar hun zin gevonden, en blijven ze dus – gelukkig voor ons en alle andere gastronomische bourgondiërs – rustig verder koken en opdienen op sterrenniveau. Een ster die ze overigens al sedert meer dan dertig jaar in hun bezit hebben. Als de pensioenleeftijd binnenkort wenkt, zal deze dus meer dan verdiend zijn.

Ja, het blijft nog steeds heerlijk tafelen bij de gebroeders D’Hoogh op de Mechelse Grote Markt. En hopelijk blijft het dat nog enkele jaren! Wie dus geïnteresseerd zou zijn in een statig herenhuis op een centraal gelegen plaats in een middelgrote Vlaamse stad, gelieve eerder te gaan zoeken in Leuven of Tienen…

UPDATE
=======

Op 7 december 2014 sloot D’Hoogh de deuren. Ze waren al enkele jaren aan het proberen om het pand verkocht te krijgen, en het is hen eindelijk gelukt. Helaas blijft het geen restaurant, dus België telt een ster minder…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s