Le Cor de Chasse* (Wéris)

Er bevinden zich tal van “hidden gems” in Wallonië (voor de vuist weg: La Table de Maxime* in Our, Zur Post* in Sankt-Vith, de Prieuré Saint-Géry* in Saint-Géry, l’Eau Vive** in Profondeville,…)! Misschien wel de grootste prijs/kwaliteit-topper van allemaal is echter Le Cor de Chasse*, in het onooglijke Wéris, nabij Barvaux en Durbuy (waar het altijd heerlijk kuieren is). Om maar meteen met de deur in huis te vallen: onder de noemer “Gastronomisch weekend” krijg je daar het 6-gangen Prestige-menu op zaterdagavond, een overnachting in een smaakvol ingerichte en trendy suite (met jacuzzi, uiteraard), ontbijt én een 3-gangen lunch op zondagmiddag voor 2 personen, alles samen voor 340 EUR. Moet er nog zand zijn?

De West-Vlaamse chef Mario Elias (die niet te beroerd was om ons mét onze koffer tot in de kamer te begeleiden) bereidt er in een open keuken schitterende gerechten. Zijn vrouw en twee zonen draaien mee in keuken en zaal, wat misschien de aangename prijs voor een deel verklaart. Restaurant en hotel zijn ondergebracht in een gerestaureerde kasteelhoeve uit 1681. De ramen van de eetzaal liggen zowat ter hoogte van de grasmat van de grote tuin, die verder gedomineerd wordt door het openluchtzwembad met een mooie fonteinpartij. Een paar originele kunstwerken opgebouwd uit afgezaagde boomstronken geven er een hedendaagse en moderne toets aan, zoals ook binnenin het gebouw her en der het geval is.

De zes gangen van het Prestige-menu werden ingeleid door een drietal amuses, die nogal braafjes waren. We keken dus met spanning uit naar het vervolg. Dat werd ingeleid door een lauwe Gillardeau oester (en kon dus al niet meer stuk), begeleid door komkommer, paprika, lychee, dille en Oost-Indische kers. Tweede voorgerecht was opgebouwd rond een stukje fera (een zalmachtige vis uit het Meer van Genève), met inktvis, sjalot, cantharel, gefermenteerde appel en karnemelk. Wat ons bij dit gerecht vooral bijgebleven is, is de prachtige witte Bourgogne, die de sommelier gekozen had: een product van een terroir van Meursault, maar zonder een Meursault te zijn. Op de derde plaats kwam eendenlever met kalfswang, vergezeld van Puy linzen, biet, eigeel en knapperig kalfsvlees.

Hoofdgerecht was hert – hoe kan het ook anders in het wildseizoen in volle Ardennen? – met parelgort, artisjok, selderij, eveneens van hert gemaakte bloedworst en een méringue van het Fantôme van Soy bier. Vakmanschap en smaak in één gerecht verenigd! De avond werd afgesloten met twee desserts: eerst een stoomkoekje van tuinkruiden met druiven, vlierbessen, Agastache sorbet en pompoenpitten, gevolgd door peer, aardappel en cuberdon met Catalaanse crème van aardappelen uit Bomal, amandelmelkijs en praline ganache.

Was het ontbijt ’s anderendaags eerder aan de sobere kant, dan was dat des te beter, gezien hetgeen we als lunch voorgeschoteld kregen. Wie dacht “afgehaspeld” te zullen worden met veredelde restantjes kwam bedrogen uit. Alweer eerst drie amuses, die deze keer voor heel wat meer zuurte en smaakexplosies zorgden (denk maar aan wat maatjes met stukjes appel en wasabi in je mond kunnen teweegbrengen). Als eerste gerecht kwamen daarna drie heerlijk gemarineerde stukjes zalm met een streep soyastijfsel. Dit werd gevolgd door eendenborst te midden van allerlei wintergroentjes en overgoten met een heerlijke donkere chocoladesaus. Alweer kregen we eigenlijk twee dessertjes als afsluiter, maar dan samen. Deze keer stonden witte en bruine chocolade in allerlei vormen (puur, als sorbet,…) centraal.

Enig minpuntje vonden we de eentalig Franse bediening in de zaal, waar nochtans hoofdzakelijk Vlaamse klanten (pakweg 80% van de tafels) het mooie leven uitmaakten. Het lijkt ons verre van klantvriendelijk dat, als een klant je in het Nederlands aanspreekt, er geantwoord wordt in het Frans!

=====================================

Wat anderen vinden van Le Cor de Chasse?

Be-Gusto (bis)

Be-Gusto

Belgian Taste Buds

vierbordjes.be

Brussels and Wallonia Magazine

eating.be

Camus cuisine

Restaurantrecensies van Carla

6 minutes

BRF

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s