L’Air du Temps** (Liernu)

Chef Sang-Hoon Degiembre is niet uit de media weg te branden. Voert overal gastpresentaties op. Nodigt allerlei collega’s uit om hier hun keukenkunstjes te komen vertonen. En wordt her en der geroemd om zijn unieke en onnavolgbare signatuur. Kortom, L’Air du Temps** mocht niet op ons palmares ontbreken. Dus wij naar het landelijke en afgelegen Liernu…

De trip ernaartoe had trekjes van wat je onderweg naar In De Wulf* tegenkomt: smalle landwegeltjes, waar je elke tegenligger verwenst, doorheen bucolische, heuvelende weiden en velden, en dan plotseling, op een lichte heuveltop, zo goed als compleet geïsoleerd, de omgebouwde hoeve waarop het Aziatische logo je al van verre begroet. Aperitief en amuses werden aangeboden op het onwezenlijk stille terras dat baadde in de zon en een rustgevend uitzicht biedt op de omgeving en de gigantische kruiden- en groententuin van het restaurant. Een zevental hapjes passeerden de revue, en zouden al snel weer vergeten zijn, ware het niet van die ene uitschieter: mossel met friet op de wijze van de chef! Twee stomende mosselschelpen werden aangeboden in een zo’n typisch mosselterrientje, maar niets bleek wat het was: de rook kwam van het verdampend stikstofijs, de schelpen bleken perfect eetbaar en zorgden voor de frietsmaak bij de mosseltjes. Een fantastische en smaakvolle vondst, waar het meesterschap van afstraalde!

In de strak ingerichte eetzaal, die wel – zo konden we buiten vaststellen – met airco uitgerust was, maar daar was weinig van te merken binnenin, word je aan een tafeltje gezet waarover een lederen tafelkleed gedrapeerd is. Alweer een toets die we eerder bij collega Desramaults aangetroffen hadden. Helaas was het hier vergeven van de vliegen, waardoor een flink deel van de maaltijd én de sfeer verkorven werd. We gingen voor het vijfgangen Genèses menu, waarvan de gerechten een mysterie blijven tot ze voor je neus gebracht worden. Het begon met een bolletje noedels met kleine stukjes kreeft, dat ons niet echt “in het gerecht trok”. Een braaf en schuchter begin. Dat werd echter compleet van de kaart geblazen door wat volgde: eerst werd ons (alweer) kreeft voorgesteld, zoals ze net gestoomd was in louter groenten en kruiden. Geen water kwam eraan te pas. Die verdween opnieuw in de keuken, om ietsje later in hapklare stukjes terug te keren, geserveerd in een soepje dat een ware smaakbom bleek te zijn. Een topklasse gerecht!

Toen we daarna een minuscuul stukje duif met wat krokante crumble erop voorgezet kregen, zonder bestek (dus met de vingers te eten – de zoveelste In De Wulf toets) maar met twee pastilles die zich, na overgieten met water, ontpopten tot volwaardige doekjes, dachten we met een tussengerechtje – een wachttijddoder, zeg maar – te doen te hebben. Achteraf gezien ging het hier om het derde voorgerecht: je nam het vleesklompje vast, stak het in je mond, en een paar beten later was het verleden tijd. Zowel op tafel als in je culinair geheugen, helaas…Dit mag echt niet als een volwaardig gerecht bestempeld worden!

Hoofdgerecht waren weliswaar mals gebakken, maar allerminst krokante kalfszwezeriken met een assortiment uien en enkele andere zomergroentjes. Niet echt om van omver te vallen en zeker geen twee sterren waardig. En dit gold tenslotte ook voor het dessert, en de plakkerige, mierzoete uitsmijters bij de rekening. Gelukkig viel deze laatste relatief mee (95 EUR plus nog eens 45 EUR voor de aangepaste wijnen, die erg zuinigjes geschonken, en amper bijgevuld werden), maar toen was het kalf voor ons al lang verdronken.

Nee, L’Air du Temps heeft/had het niet. Zeker geen tweesterrenervaring om van na te dromen. Eén kunststukje bij de hapjes, en één smaakexplosie bij de voorgerechten is daarvoor compleet onvoldoende. Wij gaan het zelfs geen tweede kans gunnen. Er is beters genoeg te vinden dichter bij de deur.

Wat anderen vinden van L’Air du Temps?
=====================================

Be-Gusto

Le Gourmand Belge

Flip’s Fucking Foodblog

Belgian Taste Buds

CenC Culinair

Coolinary.be

WBP Stars

Very Good Food

Au goût d’Emma

restaurantrecensiesvancarla

purefood

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s