La Trinité* (Sluis)

Ooit stond de Zeeuws-Vlaamse hoofdstad Sluis synoniem voor topgastronomie op wereldniveau. Tot Sergio Herman de deuren van zijn Oud-Sluis*** achter zich dichttrok, en verder ontbrokkelde in zijn spin-offs in Cadzand (Pure-C*) en Antwerpen (The Jane*). Maar toch bleef Sluis niet sterrenloos achter. Er is nog La Trinité* (Sluis) – François de Potter*!

Een paar jaar geleden verhuisden die naar een vernieuwd pand dat ooit als bankkantoor functioneerde langs zo’n typische strookje stilstaand water, waar deze stad een deel van haar charme vandaan haalt. Wat meteen opvalt bij het binnenkomen, is de zee van ruimte. Dit is een GROOT restaurant, met makkelijk plaats voor een tachtigtal gasten, zonder aan barruimte of (een even groot) terras te moeten inleveren. Het interieur heeft wellicht de ambitie om als loungy of trendy aangeduid te worden, maar ons leek het eerder onder de noemer “kitscherig” te vallen. Zo kregen we het aperitief en de drie bijhorende hapjes in de tuin aangeboden, waar twee vrij goedkoop ogende soorten parasols door elkaar opgesteld staan, en de stoelen en banken van metaal of brollerig aandoende kunststof waren. Maar goed, de amuses maakten veel goed, en de huisaperitief op basis van gin begon eveneens uitstekend (alhoewel die naar het einde toe letterlijk verwatert, naarmate de rijkelijk toegevoegde portie ijs begint af te smelten).

We gingen voor de 4-gangen lunch. Die opende met een frisse en zonnige variëteit van tomaten met heerlijke zomertruffel, begeleid door een warm pizzadeeggebakje met truffelboter. Een eenvoudig maar fantastisch smaakvol voorgerechtje, dat ons meteen deed denken aan het soort keuken dat we eerder aantroffen in het Eyckerhof* in Bornem en Ten Bogaerde* in Koksijde.

Dit werd gevolgd door een tussengerechtje rond gemarineerde plakjes zalm met avocado, vergezeld van een paar kroketjes van king krab en nog wat andere heerlijkheden. Voorwaar alweer een treffer! En dan moest het hoofdgerecht nog komen: gelakte eendenborst versterkt met enkele Oosterse smaaktoetsen (we zijn tenslotte in een stukje Nederland) en wat zomergroentjes. Mooi gerecht, niets op aan te merken!

Waar intussen helaas wel iets op aan te merken viel, was de manier waarop een van buiten teruggebracht glas rode wijn waar blijkbaar iets rondvliegends in terechtgekomen was, in de keuken behandeld werd: met een pincet werd het beestje eruit verwijderd, waarna het glas terug naar het terras gebracht werd… We hopen voor het keukenteam dat dit op uitdrukkelijke vraag van de klant op die manier mocht opgelost worden, alhoewel dit ons hoogst ongebruikelijk en zelfs wansmakelijk zou lijken. Tja, een half-open keuken heeft duidelijk ook zo zijn nadelen!

Maar goed, dit voorval kon onze culinaire pret alvast niet bederven. Een mooi dessert waarin een kleine replica van de Lippen van Thérèse in chocolade de aandacht opeiste, sloot de maaltijd uitstekend af. Wij komen hier zeker nog terug, zelfs al hoeft Sergio niet direct te vrezen dat een andere Sluizenaar zijn driesterrenstunt ooit gaat nadoen…

Wat anderen vinden van La Trinité?
===================================

Be-Gusto

CenC Culinair

Foodbashers.com

Advertenties

2 thoughts on “La Trinité* (Sluis)

  1. Pingback: De Gidsen van 2018 | Sterrenjacht

  2. Pingback: De Gidsen van 2019 – Sterrenjacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s